Amalgamsanering - Fjerning av amalgam

hvite fyllinger - porselen - sanering

Amalgamfyllinger avgir tungmetaller som kan bli en belastning for kroppen, og kan være årsak til rekke symptomer. Siden 1.januar 2008 har det vært forbudt å lage nye amalgamfyllinger i Norge. 

Mange pasienter som kommer til oss ønsker å kvitte seg med fyllingene, men uroer seg med prosessen ved å fjerne de gamle fyllingene. 

Vi har utstyr og hjelpemidler for sanering av amalgam, og har fokus på trygg behandling. Vi bruker kofferdam, som er en plastmaske som settes på tannen. Dette sikrer at amalgamet tas ut på stedet og ikke havner i svelget. 

Amalgamfyllingene erstattes med Cerec-porselensfylling, plastfyllingsmaterialet, eller krone. Hva som anbefales som erstatningsmateriale avhenger av amalgamfyllingens form og størrelse. Cerec (les mer om cerec-porselensfylling) er som regel den beste tannerstatning for amalgamfylte tenner. 

Ta kontakt i skjemaet på denne siden om du har flere spørsmål, eller ønsker å bestille tid for en uforpliktende konsultasjon. Har du rett på støtte og bidrag til tannbehandlingen, har vi direkteoppgjør med Helfo. Da betaler du kun egenandelen av tannlegeregningen. 

 

  

 

Send forespørsel
Vi tar kontakt innen en virkedag
*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen
loader
Bruk kontaktskjema vårt eller ring oss for å få booket din time nå